Vandorpe

04/05
2021

Vandorpe vernieuwt!

Tijd voor verandering

Vandorpe was al een tijdje op zoek naar een nieuw systeem om de verouderde software te vervangen.
Voor onze klanten en eigen werknemers is het heel belangrijk om ten alle tijde overzicht te kunnen behouden en weten waar ze staan, dit kan een hele uitdaging worden met dringende interventies die de normale planning kunnen verstoren.
Onze werknemers dienen zo snel mogelijk op de hoogte te zijn van alle verschillende aspecten die nodig zijn om zowel nieuwe installaties als onderhoudsservice op bestaande installaties vlot te laten verlopen, wij willen immers niemand in de kou laten staan.

Naast het 20 jaar oude maatwerkpakket waren verschillende ‘workarounds’ ontstaan met zwevende lijsten in Excel en losse Word documenten. Documenten terugvinden was een echte nachtmerrie geworden. Er was ook géén enkele link met de projecten wat dan weer resulteerde in dubbel werk of fouten bij bestellingen.

“Met de keuze voor 4PS Construct willen we vooruitstrevend zijn,” getuigt Andy Vandorpe, zaakvoerder bij Vandorpe. “Als HVAC-installateur met een sterke focus op service en onderhoud, dekt de software van 4PS onze noden niet alleen perfect af, we zetten hierbij ook volop in op het verbeteren van onze efficiëntie en het rendement naar de toekomst toe,” vertelt Andy.

Toekomstbestendige software

“Er is zoveel ongestructureerde data beschikbaar dat het soms complex is om iets terug te vinden. Bij een vraag van een klant is de enige oplossing soms om alles helemaal opnieuw uit te zoeken. Dat dubbel werk moet eruit,” vertelt Andy. “Samen met het team van 4PS wordt er een basisstructuur en procesflow opgezet die voor iedereen hetzelfde werkt. Eén geïntegreerd systeem met hierin alle informatie, van offerte tot service en onderhoud achteraf. En de keuze voor de cloud is ook niet toevallig. 4PS Construct is de toekomstbestendige software die wij zochten,” concludeert Andy.

De koppeling met testo ProHeat is voor Vandorpe de kers op de taart. Bij onderhoud of herstelling van verbrandingstoestellen is de technieker op de baan verplicht om een meting uit te voeren met een testo analyse apparaat en dit digitaal door te sturen. Deze koppeling gaat nog een stapje verder. De metingen zullen ook automatisch binnenkomen in het ERP-systeem. Zo wordt echt alle informatie op één plaats beschikbaar op een gestructureerde manier!

HVAC-installateur met meer dan 30 jaar ervaring

Meer dan 30 jaar ervaring, dat is best wel speciaal in de HVAC wereld. Al 15 jaar staan Andy en Ilse Vandorpe aan het roer van dit innovatieve familiebedrijf dat een 30-tal medewerkers telt. Vanuit de moderne vestiging in de industriezone Gullegem-Moorsele vertrekken dagelijks de service engineers naar hun klanten uit de regio. De nieuwste ontwikkelingen in de branche worden op de voet gevolgd, wat maakt dat Vandorpe dé referentie uit de streek is op het vlak van vloerverwarming, warmtepompen en condensatieketels.

Verwarming is de rode draad bij dit familiebedrijf. Projecten met hernieuwbare energie waar een studie aan vooraf gaat, dat is waar Vandorpe dankzij hun kennis en knowhow in uitblinkt. En de klant, die staat bij Vandorpe altijd centraal! Voor elke klant wordt een passende oplossing gezocht qua budget, mogelijkheden, rendement en optimale (na)service.

Klik hier voor het origineel artikel.